Alustrax i avisen Moderne Produksjon


Gründerbedrift med store investeringer

Alustrax_petter,Dag,SveinungW

For å tjene penger må det investeres. I fjor sommer gikk en av Sørlandets gründerbedrifter til betydelige innkjøp.

– Med det nye Elumatec SBZ 151 profilbearbeidingssenteret betjener vi kundene effektivt, både økonomisk og tidsmessig, sier daglig leder Dag Jansen i Alustrax AS. Og selvsagt i topp kvalitet.

Alustrax AS lagerfører aluminiumsplater i 6082-legering, aluminiumsprofiler som vinkler, aluminiumsbolt, runde rør, firkantrør, skinner, u- og t-profiler. Selskapet utfører sveising, knekking, stansing, kutting av profiler, maskinering, tegning, konstruksjon og montering.

Mindre serier

Den Kristiansand-baserte bedriften leverer nisjepregede tjenester innen bearbeiding, hovedsaklig av aluminium samt plast og stål, og er en underleverandør til industrien i Agder.

– Nye maskiner er på plass og ble installert i løpet av sommeren i fjor.

Vårt mål er å etablere og bygge opp en solid, konkurransedyktig og levedyktig nisjebedrift med fokus på kundetilpassede produkter i mindre serier, forteller Jansen.

Den litt over et år gamle fleroperative fresen SBZ 151er Elumatecs toppmodell.

– Alle prosesser som fresing, boring, og saging utføres pinlig nøyaktig mens profilen ligger stødig i maskinen. Maskinen brukes hos oss til bearbeiding av aluminiumsprofiler til heiser og stoler, og leverer absolutt til forventningene, forsikrer Jansen.

Spennende prosjekt på gang

Elumatec SBZ 151, som benytter 5-akset CNC-teknologi, har en meget fleksibel og effektiv bearbeiding av profiler opptil 12 meter.

– Med denne har vi fått en fres for fremtiden, og kan betjene kundene på en høyst tilfredsstillende måte, sier Jansen fornøyd.

– I samarbeid med en av Norges største produsenter av produkter til offshore-industrien jobber vi nå med et meget spennende produkt, og uten denne nye fresen hadde dette ikke vært mulig. Dette produktet er nyskapende i sitt slag, forteller han hemmelighetsfullt.

De tre ansatte ved Alustrax AS, Sveinung Kristensen, Petter Tvedt og Dag Jansen, søkte støtte fra Innovasjon Norge (IN) som syns dette var spennende og bidrar dermed med midler.

– Petter har erfaring med IN fra egne prosjekter så han fikk oppdraget til å formulere søknaden, avslutter Jansen.

For mer informasjon: Alustrax AS, v/ daglig leder Dag Jansen, mob: 905 82 981, e-post: dag@alustrax.no, www.alustrax.no

Alustrax_SveinungW

 

Av: Leslie Henriksen

Publisert: 21. november 2013

Oppdatert: 21. november 2013

Kilde: http://www.moderneproduksjon.com/gruenderbedrift-med-store-investeringer